Слънце във Водолей

Слънце във Водолей

Водолей е неподвижен въздушен знак, който има двама господари: традиционният Сатурн и модерният Уран. Как взаимодействат те помежду си?

Водолей е бунтар, който отрича нормите и съществуващия ред в обществото, защото те му пречат да върви напред. Това е природата на Уран, който помага на родения да мисли нестандартно, да бъде недоволен от съществуващото положение и да търси нови начини на мислене и действие, във всички сфери – от лични отношения до иновативни технологии. Ключовите думи са необикновен, модерен, иновативен.

Водолей е социален знак и работи и действа по-скоро на социално, отколкото на индивидуално ниво. Такъв човек се нуждае от обкръжение, с което да взаимодейства, хора със сходни идеи, които са готови да променят системата и да създадат един по-добър свят. Не е учудващо, че Водолеите по правило са политически ангажирани, те искат да работят за бъдещето на обществото.

Когато желаните промени са постигнати, Сатурн влиза в действие. За да се утвърди новата реалност, са нужни постоянство и упорита работа. Именно в това е добър Сатурн – да придава форма и структура, да изгражда стабилна основа.

С тези дарове в торбата, Водолеите са иновативни, креативни, но също и постоянни в осъществяване на плановете си. Имат нужда от съмишленици, които да ги следват. Въпреки това, родените под знака на Водолей са индивидуалисти, които целят своята уникалност, свобода и лично пространство. За тях е предизвикателство въздаването на лични отношения с партньор, който се нуждае от интензивна емоционална подкрепа или с някого, който иска да бъде с партньора си през цялото време.

Слънцето е в заточение във Водолей и не може да изрази свободно основния си принцип да излъчва енергия и топлина. Водолей е въздушен знак, интелектуален, той разпространява идеи, но няма енергичността на родените под знака на Лъв или Овен. Вместо да ви зарази с ентусиазъм и енергия, този човек ще ви убеди в своята правота, използвайки желязна логика и непоклатими аргументи.

Водолеите имат много приятели, но понякога предпочитат да са сами, защото се чувстват различни от останалите. Обикновено са добри компаньони, оптимистични и приветливи.

Източници:

Laurenson, M. The Uranus Saturn Square. 2021.

Митрев, С. (2018) Основи на анализа на хороскопа. Лекции по класическа астрология. Ниво 2. https://astrologyforall.eu/kurs-classic-astrology/

%d bloggers like this: