МАРС В БЛИЗНАЦИ, 4/3 – 23/4

МАРС В БЛИЗНАЦИ, 4/3 – 23/4

На 4 март Марс влиза в Близнаци, където е в перигрин – не най-силното, и не най-слабото му положение. И Марс, и Близнаци, изразяват ян енергията – те са мъжки и активни.

Активността на Марс в Близнаци се проявява в мултитаскинг – енергията се влага в много дейности едновременно, което по принцип не е лошо, но съществува риск от разпиляване на усилията и няма гаранция колко от започтите дейности ще бъдат довършени докрай.Активност в менталната сфера е успешна – обмен на идеи, комуникация, мисловни дейности и такива, изискващи съобразителност и находчивост.

По-долу следват аспектите на Марс в разглеждания период, но имайте предвид, че ще ги усетите силно най-вече ако те активират по някакъв начин рождения Ви хороскоп.

Между 20 и 24 март Марс е в тригон със Сатурн, от когото получава подкрепа по отношение на дисциплината и концентрацията, способност за фокусиране и постоянство, което помага да довеждаме дейностите си до успешен край.

На 24-25 март Меркурий в Риби прави квадрат към Марс и в тези дни е повишена склонността да реагираме твърде емоционално, от една страна, от друга, има вероятност неточности в комуникацията или неразбиране на дадена ситуация да доведат до импулсивни необмислени реакции, над малкото в словесна форма.

Между 7 и 12 април Марс е в квадрат с Нептун в Риби. Нептун е в силата си, а квадратът е аспект на принудителното действие. Объркване в действията и плановете, неточности, мислите едно, става друго, искате да правите нещо, но не се получава, нещо се обърква и сте принудени да се адаптирате към ситуацията. По същото време Слънцето, Луната, Меркурий и Венера са в Овен и в секстил към Марс, поради което е вероятно подобни на описаните ситуации да водят до импулсивни изблици на емоции.

Между 13 и 19 април Марс образува с Юпитер и Слънцето бисекстил (Марс в тригон с Юпитер във Водолей и двете планети в секстил към Слънцето в Овен), Този аспект повишава енергията и късмета в дейностите, с които човек се захваща, дава възможност за постигане на целите и разширяване на дейности, още повече, че Луната е нарастваща и в началото на нов цикъл.

Точният аспект е в 26 градуса на изброените знаци. Дейн Ръдиар описва значението на всеки градус в зодиака: 26 градуса в Овен (където е Слънцето) символизират възможности, потенциал, но и рестрикции за изразяване на този потенциал. Символиката на 26 градуса в Близнаци, където е Марс, е проникване под повърхността и откриване на истинската ни същност; 26 градуса на Водолей, където е Юпитер, Ръдиар свърва с прилагане законите на природата за разрешаване на ежедневните проблеми. Синтезът на тази символика според мен е човек да види потенциала, както на ситуацията, така и на собствената си личност и да приложи знанията си в постигане на целта.

Източник: Rudhyar, D. (1974) An Astrological Mandala: The Cycle of TRansformations and its 360 Symbolyc Phases. Vintage Books. New York.

%d bloggers like this: