Хороскоп на изборите на 11 юли 2021

Гуидо Бонати е известен италиански астролог от 13 век, който в своята Книга по астрономия пише, между другото, за елективната астрология. Това е дял от астрологията, който указва благоприятното време за различни събития. Да започнеш важно събитие, когато звездите не са благоприятни, води до проблемно протичане на събитието и съмнителен успех от него.

За важността на това да се избере подходящо добро време чрез елективна астрология, Бонати казва: “И даже ако в някой момент някои глупаци и идиоти с положение и власт да се надигнат срещу мен, твърдейки, че елективната астрология няма никаква сила и като цяло нищо не струва, това няма да намали нейната истинност” (свободен превод).

Бонати описва редица условия, които са необходими, за да бъде изборът на крал добър за страната.

По-долу е представена картата за началото на изборния ден, в 7:00 ч. на 11 юли 2021, в София. Нека видим доколко тази карта отговаря на правилата на Бонати.

 1. Слънцето и Луната да нямат аспекти с малефици – ако се вземе предвид, че по времето на Бонати Плутон не е бил открит, тази точка може да се счита за спазена.
 2. Слънцето да не е в съвпад, квадрат или опозиция към Марс и Сатурн – и тази точка е изпълнена.
 3. Слънцето да не е в тригон или секстил с Марс или Сатурн без рецепция – изпълнено е.
 4. Слънцето да е в ъглов дом или поне в следващ – НЕ е изпълнено, Слънцето е в кадентен дом, който се счита за неблагопроятен, за дом на скритите неща, на тайните врагове, на изолацията.
 5. Слънцето да не е в кадентен дом – НЕ е изпълнено, точно в такъв е.
 6. Слънцето да е в Лъв – НЕ е изъплнено, би било, ако датата на изборите беше насрочена 10 дни по-късно.
 7. Слънцето да не е наранено – не е директно наранено от други планети (ако не броим Плутон), но положението му в перегрин и фактът, че се движи бавно, го отслабват и отнемат от силата му.
 8. Слънцето ако не е в Лъв, нека да е в тригон или секстил с планетата, в чиито домицил или екзалтация е – Слънцето е във взаимна рецепция с Луната, в чийто знак е, но не е в секстил или тригон с нея, нито пък има аспект с Юпитер, който екзалтира в Рак.
 9. Нека Слънцето да е в мъжки знак – НЕ е.
 10. Нека Слънцето е в 4 дом в мъжки знак НЕ е.
 11. Нека Слънцето е в знак, в който има някакво достойнство, ако е възможно – НЕ, няма никакви достойнства, в перегрин е.
 12. Ако през годината има затъмнения, те да не са в знака, в който е Слънцето в деня на избора – отговаря.
 13. Нека светилата са в секстил или тригон с бенефици – НЕ, не са.

В резюме, 4 от 13те правила на Бонати за добре подбрано време за избори са спазени, другите 9 са нарушени.

От гледна точка на съвременната елективна астрология, изключително е важно положението на Луната в картата. Тя трябва да е по възможност с достойнства, силна, без наранявания от други планети, особено от малефици, даже да не е в секстил или тригон с малефици, ако няма рецепция между тях. В представената карта Луната е в 12 дом, което е доста негативен показател.

Друго основно изискване е малефиците (зловредните планети) Марс и Сатурн да не са ъглови. В тази карта и Марс, и Сатурн са ъглови и по този начин силни. Освен това Марс е господар на 10 дом, което не е добро положение, защото ситуацията е под влиянието на зловредна планета, която освен това е силна според своето положение в картата.

В идеалния случай би трябвало най-издигнатата планета да е бенефик (добротворна планета) в силно положение и с достойнства. В картата на изборите на 11 юли, най-издигнатата планета е Уран, която, от гледна точка на модерната астрология, се смята за малефик. Аналогично, пак според модерната астрология, опозицията на Плутон към Слънцето и Луната им влияе негативно и ги отслабва.

В заключение, има много по-добри дни за провеждане на парламентарни избори от избрания ден. Тази карта не гарантира стабилност.

Цари дух на противопоставяне и разделение, подхранвано от човек, който е бил на власт и доброволно е минал в сянка. Скоро създадена партия е със силен статус и вероятно ще спечели гласове, но има тенденция скоро да загуби своята сила и да мине в слаба позиция, бидейки зависима от тези, които дърпат конците.

Източник:

Bonatti on Elections. Guido Bonatti’s Book of Astronomy. Treatise 7: On Elections. Translated by Benjamin N. Dykes, PhD. The Cazimi Press. Minneapolis. Minnesota. 2010.