Седмична прогноза, 5-11 юли, 2021

През почти цялата седмица ще се усеща едно фоново напрежение, създадено от тау квадрата между Сатурн, Уран и (Венера в съвпад с Марс) – планетите на върховете на червения триъгълник на картинката:

Макар че тези напрегнати аспекти вече отминават, те могат да се усетят осезаемо от хора, при които в хороскопа са активни точките, в които попадат върховете на триъгълника, както и родените в първите дни на февруари, началото на май, около 5-10 август и в началото на ноември. Ако се чувствате ограничени в действията си или Ви се налага да поемете отговорности и задължения, това може да Ви подтикне да избухнете. Опитайте се да останете спокойни, доколкото е възможно. Даже и при Вас това положение да не активира рождената Ви карта, може би то действа при хората от обкръжението Ви, затова е препоръчително да се избягват конфронтациите.

Луната е в четвърта фаза и въпреки, че в понеделник е в екзалтация в Телец, силата й намалява и тя излъчва студ. Ще рече, че емоционалното общуване и изразяването на емпатия е затруднено. Особено се засилва тази тенденция във вторник, сряда и четвъртък, когато Луната е в знака на разума Близнаци. За сметка на това, адаптацията към изменения в света около нас е по-лесна през тези дни. В четвъртък има риск да се случват обърквания и неразбирателство, неясноти в комуникацията.

На 9 юли Луната влиза в собствения си знак Рак, но бидейки толкова близо до Слънцето, тя не може да прояви качествата си. Затова се казва, че ден преди и след новолунието действат “тъмни сили”. Това са 9 и 11 юли, когато не е препоръчително човек да предприема действия, свързани с важни неща или проекти.

Самото новолуние е на 10 юли, т.е. през нощта между 9 и 10 юли. То се случва на 18 градуса в Рак (оградените с кръгче Слънце и Луна на картата). Според Дейн Ръдиар, символичното значение на този градус от зодиака е “Кокошка рови земята, за да намери храна за потомството си“. Тълкуването е: Всяка майка е ангажирана с изхранването на децата си. Всяка дейност, която човек подхваща, е негово дете, за което той да се погрижи, подхранвайки я със социални взаимовръзки според ценностите на общността, към която той принадлежи, и след това да гледа как се развива. Преследвайки целите си, не забравяйте откъде сте тръгнали, нито ценностите, с които сте били отгледани. Само с такива грижи малкото дете ще стане самостоятелен и социално мъдър възрастен. Така човек ще може да изпълни своите житейски задължения. Съботният ден е подходящ за въздържане от храна, ккато и за обмисляне на нов навик, който искаме да изградим. Реалната работа по новия навик обаче започва от следващия понеделник, когато Лунният сърп става видим на необсклона. При новите проекти, които ще подхванем, е добре да подходим според символичното значение на астрологическата мандала, разкрито от Ръдиар.

Цялата седмица е подходяща за довършителни дейности, за приключване, за неща, които искаме да намалим или изключим от живота си, като подстригване на коса, диети за редуциране на теглото, изхвърляне на непотребни неща от мазето или къщата и др. Петък и събота са подходящи дни за поливане на цветята.

Най-силната планета в момента е Меркурий, който за последна седмица се намира в собствения си знак Близнаци. Умът е съобразителен и практичен и може успешно да разрешите ежедневни задачки. Все пак внимавайте с комуникацията през първата половина на седмицата, защото Меркурий е в квадрат с Нептун, който внася объркване и неяснота – възможно е да казвате едно, а човекът срещу Вас да разбира друго.

В небето: Меркурий ще може да се види ниско на изток преди изгрев Слънце, а Венера и Марс, близо един до друг, малко след залез Слънце ниско на запад, тоест, Венера в момента е Вечерница. В началото на седмицата Луната ще се вижда малко преди изгрев Слънце на изток, а в последните дни на седмицата ще е скрита от Слънцето.

Източник:

Rudhyar, D. (1973) An Astrological Mandala. The cycle of transformations and its 360 symbolic phases. Vintage Books. New York.

%d bloggers like this: