Седмична прогноза, 12-18 юли

От понеделник до петък Луната е в първа фаза. Тя постепенно се отделя от Слънцето и светлината й се вижда все по-добре. В тази фаза Луната е “влажна”, което благоприятства емоционалното общуване, зараждането на живот и проекти, сега е времето да се засадят семената на това, от което очакваме резултат. В небето ще виждаме Луната отначало ниско на запад след залез Слънце, но постепенно тя ще се издига все повече в небето.

В понеделник Луната е в Лъв – знака на творчеството и съзидателната активност. Подходящ ден за започване на новите навици, които искаме да придобием, както и да сложи начало на творчески проект. Операциите като цяло не се очаква да доведат до кръвоизливи, но ако може, избягвайте в понеделник да са на сърце и гръб. От храните, може да се наблегне на протеина. Маски за подхранване на косата действат особено добре сега.

Пак в понеделник, Меркурий напуска собствения си знак Близнаци и влиза в Рак. Планетата на комуникацията и разума не се чувства съвсем на мястото си в емоционалния и затворен свят на Рака. Общуването е подвластно на емоциите, а умът действа в по-голяма степен интуитивно и се подхранва от въображението, отколкото от логиката. Паметта се засилва.

Във вторник Венера и Марс се срещат в Лъв и Луната минава за кратко през техния съвпад. Поставя се начало на един нов цикъл, и макар, че циклите на Марс и Венера са кратки, те си имат своето значение. Желанието ни за любов, за създаване на отношения, среща страстта и действието в знака на креативността и блясъка. Действията са вдъхновени от чувствата и изкуството, които сега се изразяват по-свободно и смело. Съвпадът е в 19 градуса на Лъв. Според астрологичната мандала на Ръдиар, значението на този градус от зодиака е: “Парти на яхта” – временно наслаждаване на свободата. Отношенията се характеризират с интимност и бохемска нотка. Лодката се носи по реката, и така разширява социалния кръг. Хората се стремят да почувстват свободно протичащата енергия и да излязат от ежедневния си рутинен живот.

Във вторник и сряда Луната е в Дева. По-лесно ни се отдават дейности, изискващи компетентност, сръчност, прецизност, склонни сме към рационалност в емоциите. В храненето може да наблегнем на кореноплодните. Внимавайте със срока на годност на храните в топлото време, тъй като стомахът по правило е по-чувствителен в тези дни. Ако можете, избягвайте операции на храносмилателната система. Заниманията с градинарство и земеделие са успешни.

В четвъртък, петък и събота Луната е във Везни. Четвъртък и петък са по-спокойни, хората са по-склонни към сътрудничество и компромиси. Подхранващи разкрасителни процедури, релакс и удоволствия са подходящи за тези дни. В събота Луната, заедно със Слънцето и Плутон прави тау квадрат (червеният триъгълник на диаграмата), който може да създаде напрежение, особено на родените около 16-17 април, юли, октомври и януари, както и ако в картата Ви 25 градуса на кардиналните знаци (Ове, Рак, Везни или Козирог) са чувствителни точки.

Луна в първа четвърт, 17/7/2021

В неделя Луната е вече във втора фаза, в Скорпион. Все още нараства и се издига все по-високо на небосклона, но вече се асоциира с топлината, нагряваща семенцето, засадено в началото на седмицата, за да може да порасне. В Скорпион пък дава стремеж да се стигне до дълбоко разбиране на емоционалния свят и мотивите на хората.

%d bloggers like this: