Венера в Дева

Когато богинята на комфорта, изящните изкуства, естетиката и любовта наоусне помпозния и астистичен Лъв и влезе в срамежливата и трудолюбива Дева, тя трябва да изрази себе си по рационален и прагматичен начин.

Любовните отношения, както и тези с бизнес партньори, се влияят повече от разума, отколкото от сърцето. Това е мното по-добре за служебните отношения, отколкото за интимните, които предполагат емоционална привързаност и ангажираност. От друга страна, това е време да конкретизираме плановете си и да предприемем конкретни стъпки в развитието на отношенията ни.

В изкуството, стремежът към перфекционизъм ни подтиква да обръщаме внимание на детайлите и да ги усъвършенстваме. Не е изненадващо, че в рождената карта на Каналето (Джовани Антонио Канал) Венера е била в Дева. Неговите картини са известни със своята степен на детайлност, като картината по-долу.

Файл:Boston, Museum of Fine Art - Il bacino di San Marco c.1738 - Canaletto.jpg

Canaletto. Basin of San Marco, canalettogallery.org

Съвременен артист с Венера в Дева е Катя Ахо (Katia Aho), която има изразен стремеж към перфекционизъм в разнообразните начини, по които изразява творческия си потенциал, като на картината по-долу.

Katia Aho. The Forest Path. https://www.facebook.com/CustomStrokesbyKatia

Усещането за естетиката и красотата, с които Венера се асоциира, се изразяват по едни практичен начин във всекидневния живот, например в това да направим красива торта или изящни бижута.

Разбира се, няма универсални правила как да използваме по най-добрия начин транзита на Венера през Дева. Всичко зависи от положението на Венера в наталната карта, аспектите й, положението по дом и знак.

Ако сте любопитни към положението на Венера и влиянието й в рождената Ви карта, можем да погледнем картата Ви заедно.

Ако сте любопитни къде е Вашата Венера и как може да Ви повлияе, можем да погледнем рождената Ви карта заедно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s