Венера в Дева

В четвъртък, 22 юли, Венера преминава от помпозния Лъв в скромната и работлива Дева и ще остане там до 16 август. Царицата на комфорта, изяществото, изкуството, естетиката и любовта е принудена да изразява себе си по един рационален и прагматичен начин. 

Любовните отношения, както и тези с бизнес съдружници и партньори, ще се подчиняват в по-голяма степен на разума, отколкото на чувствата. За деловите отношения това е по-добре, отколкото за личните, изградени върху усещането за емоционална принадлежност и ангажимент. От друга страна, това е време за конкретизиране и “заземяване”, може би за планиране на конкретни стъпки в развитието на една връзка. 

В изкуството се отдава препочитание на конкретиката, реалността и вниманието към детайла пред абстракционизма (аз правя асоциация с картините на Каналето, отличаващи се със своята степен на детайлност).

Файл:Boston, Museum of Fine Art - Il bacino di San Marco c.1738 - Canaletto.jpg

Каналето, Докът Сан Марко, Венеция, 1738 г.

Усетът за естетика и красота на Венера с успех се прилага в прагматични неща от ежедневието, например направа на прекрасна торта, ушиване на красива дреха или изработване на изящни бижута. 

Разбира се, обща рецепта няма. Конкретните проявления зависят от индивидуалния хороскоп, от позицията и силата на Венера в рождената карта, взаимодействието й с другите планети, както и текущите тенденции за развитието на връзките в личния хороскоп.

Какво включва индивидуалния хороскоп за любов и брак, може да прочетете на линка по-долу. 

Любов и брак

%d bloggers like this: