Слънце в Лъв

Лъвът е царят в животинското царство. Слънцето е звездата, на чиято топлина и светлина се дължи животът на Земята, центърът, около който гравитират планети и астероиди. В Лъв Слънцето се чувства на мястото си. 

31,907 Leo Zodiac Sign Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

Лъвът принадлежи към огнената стихия и неподвижното качество. Той представлява кулминацията на лятото, когато е най-горещо, въздухът не помръдва (или поне така е било в миналото, в последните години сме свидетели на промените в климата). В природата Лъвът управлява пустините, реките, които трудно се прекосяват, чакълестата земя, ненаселените територии, планините и хълмовете, високите места. Под негово влияние са също замъците и именията на царе, крале, богати хора, силно укрепени крепости (Dykes), в по-нови времена – сгради и стил на обзавеждане, характеризиращи се с лукс, елегантност, блясък (Macdessi). 

В тялото управлява горната част на стомаха, сърцето, ребрата (Dykes / Abu Ma’shar), хълбоците и гърба (Dykes / Al-Qabisi). Като цяло дава силна жизненост и здраве, изобилие от енергия (Балтова), която се усеща от околните. Характерна за Лъвовете е и силна интуиция и проницателност.

Лъвът обича да е на върха и е тип лидер, който увлича хората с вярата в успеха на начинанието, умее да  вдъхва кураж. Родените под този знак са горди и смели, отдадени на целта и уверено вървящи напред, щедри, великодушни. За любимите си хора и за подчинените си ще направят всичко, но в замяна очакват признание на авторитета си и уважение и това ги прави податливи на ласкателства. На негативния полюс са самолюбие, налагане на собственото мнение, пристрастност. Като животински знак, Лъвът е склонен да се поддава на импулса на емоциите и не винаги може да овладее огнения си темперамент. 

Лъвът има голям творчески заряд и енергията да осъществи идеите и хрумванията си – така, както Слънцето носи енергията, подхранваща живота. Изявата на сцена дава на Лъвовете възможност да изразят себе си творчески, да получат вниманието, което им е нужно като въздуха, и да претворят склонността си към драматизъм по един креативен начин. 

Не на последно място, Лъвовете обичат да се забавляват и това го прави приятна компания (особено ако им направите комплимент) 🙂 

Разбира се, присъствието на Слънцето в Лъв е само част от цялостната личност. За да се получи пълна картина, трябва да се разгледат всички компоненти на рождената карта.

Цялостен хороскоп

Ето и няколко известни личности, родени под знака на Лъва:

Фидел Кастро
Мадона
Арнолд Шварценегер

Източници:

Балтова, С. (2006). Астрология и астропсихология за всеки. Хермес. Пловдив. 

Герасимова, Г. (2021). Астрологични понеделници. Издателство Бяло братство. 

Сефариал (1991). Астрология. Абагар. Велико Търново. 

Dykes, B. Introduction to Traditional Astrology. Abu Ma’shar & al-Qabisi. 2010. Minneapolis. USA. 

Macdessi, K. (2021). Designing With the Stars: Leo