Юпитер във Водолей

На 29 юли Юпитер се връща във Водолей. Той веднъж вече премина знака, навлезе в Риби, но смени посоката си на движение и сега, бидейки ретрограден, се връща назад до 22 градуса на Водолей. На 18 октомври е стационарен и от 19 октомври тръгва отново напред, а окончателно напуска Водолей на 29 декември, когато влиза в Риби.

През своя период на ретроградност Юпитер е най-близо разположен до Земята (фиг. 1) в своето елиптично движение около Слънцето. Това помага неговата енергия да се интегрира по-добре на едно вътрешно ниво. Хора, родени с ретрограден Юпитер в картата, имат свои собствени индивидуални разбирания по отношение на философия, религия, езотерика, различни от общоприетите в обществото.

Фиг. 1. Схема на разположението на планетите до Юпитер на 29 юли 2021 г.

Юпитер е планета, свързана с обществото, вярата, възгледите, висшето познание. Той изразява принципа на създаване, разширяване, обогатяване, духовност, издигане. Водолей, от своя страна, е знакът на приятелството, големите групи от хора, съмишлениците, които гледат напред в бъдещето, искат сменят съществуващия ред с нов и по-добър. Юпитер във Водолей ще даде развитие и тласък на прогресивните идеи, нетрадиционните схващания, ще подкрепи бунта срещу статуквото за установяване на иновативни решения.

Ето и аспектите на Юпитер до края на август:

Между 8 и 11 август Юпитер е в опозиция на Меркурий в Лъв. В тези дни мисленето ни може да е провокирано от нестандартни и напредничави идеи, но може също така да ни подтикне и да обещаваме повече от това, което можем да изпълним.

Между 15 и 22 август Юпитер е в опозиция на Слънцето, засилвайки желанието за изява и показ в обществото.

Как действа Юпитер във Вашата карта, може да разберете от своя Цялостен хороскоп.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s