Седмична прогноза, 2-8 август

През цялата седмица Луната е в 4 фаза. Все по-намаляващият й сърп ще се вижда на изток в сутрешните часове преди изгрев слънце, докато стане напълно невидима по новолуние в края на седмицата.

Общото правило е през този период да се извършват дейности, свързани с приключване, премахване на ненужното, раздяла със старото, довършване на започнати преди това дейности. Нови начинания не се препоръчват в момента, в който Луната губи своята сила и мощ!

Като цяло времето е подходящо за операции, но все пак е добре да се избягват тези, свързани с дихателна система, рамене и ръце в понеделник, вторник и сряда; свързаните със стомах и гърди в четвъртък и петък и тези със сърце и гръб през уикенда.

Седмицата започва с напрежение, създадено от опозицията между Сатурн, от една страна, и съвпада на Слънцето и Меркурий, от друга. Уран, който е в квадратура с тези планети, създава предпоставка за разреждане на напрежението под формата на светкавица или токов удар – рязко, внезапно, освобождаващо и очистващо, което ще се усети най-вече от хората, при които чувствителни точки в рождената карта попадат в диапазона 10-15 градуса в Телец, Лъв, Скорпион или Водолей.

Същият ден Луната прави квадратура с Марс. Това ще засилва вътрешното напрежение и раздразнителност, особено при общуване, тъй като Луната е в знака на комуникацията Близнаци. Добрата новина е, че Уран е в тригон с Венера, така че най-добре е ако сте в обхвата на Урановите светкавици, да канализирате отприщената му енергия в създаване на изкуство или любов.

Във вторник Луната е все още в Близнаци, но вече е в благоприятно положение спрямо планетите в опозиция (Слънцето, Меркурий и Сатурн). С вътрешното напрежение и потиснатост ще можете да се справите, ако поговорите с хората, които Ви напрягат, но е важно при това да проявите емпатия и чувствителност и към техните емоции, да изслушате гледната им точка. Предизвикателство ще е да бъдете обективни, тъй като изгореният Меркурий предполага човек да дава приоритет на егото си.

От сряда до края на седмицата Слънцето е в квадрат с Уран, което засилва склонността към спонтанни реакции и желание да се разчупи остарялото, да се наложи новото, за да се върви напред.

В четвъртък и петък Луната е в собствения си знак Рак, което предполага да сме по-чувствителни, от една страна. От друга се активизира работата на стомаха и е добре да сме внимателни с диетата, ако имаме по принцип стомашни неразположения. Засилва се потребността от сигурност и принадлежност – моментът е подходящ за прекарване със семейството, родителите, или занимания с история, гледане на филми. Дните са подходящи за поливане на цветята.

В събота и неделя Луната е в Лъв и вече е невидима за нас. Новолунието е в неделя около 17 ч. българско време. Новолунието става в 17-тия градус на Лъв. Според астрологическата мандала на Дейн Ръдиар, символичното значение на този градус е “Църковен хор пее религиозни химни”, представяйки чувството на единение с други хора, които са се посветили на един общ идеал. Това е енергийният заряд на следващите 28 дни.

До 8 часа след точното новолуние човек може да напише съкровените си желания, така, сякаш вече са се осъществили. Ако например искам да ме повишат в службата, мога да напиша “Благодарна съм за повишението в службата”. Принципно няма ограничение в броя на желанията, но, според мен, е добре да не са много, за да се фокусира човек (и висшите сили) по-добре, при прекалено много желания енергията се разпилява.

Друга полезна дейност е да обмислим нов навик или ново начинание, което да започнем след два дни, когато Лунният сърп стане видим на небето. Сега е подходящия момент да се засее семенцето, което после да подхранваме с любов, за да се наслаждаваме след това на цветовете и плодовете му.

Photo by luizclas on Pexels.com

Източници:

Rudhyar, D. (1974). An Astrological Mandala: The Cycle of Transformations and its 360 symbolic phases. Vintage Books. New York. USA

Фазите на Луната. https://www.actualno.com/useful/lunen-kalendar-za-2021-godina-news_1525835.html

%d bloggers like this: