Седмична прогноза, 9-15 август

В понеделник Луната все още не се вижда. Най-добре е в този ден да се занимаваме с ежедневни рутинни дейности, моментът не е подходящ за стартиране на нови начинания, но е добър за тяхното обмисляне. Луната ще активира опозицията между Меркурий в Лъв и Юпитер във Водолей – възможно е да ни се иска да привличаме внимание с гръмки изказвания или да поемаме нереалистични обещания, за да направим впечатление на околните. Същевременно Венера е в опозиция на Нептун. Венера е в рационалната Дева, но може да се влюби и да се обърка. Алтернативно, човек е податлив на илюзии, на желание да избяга във фантазията, ако реалността не покрива очакванията му. Принципно денят е добър за операции, но не и свързани със сърдечно-съдовата система или гърба.

Във вторник Лунният сърп вече се показва на небосклона, можем да го видим ниско в небето на запад веднага след залез слънце. Това е времето, в което проектите ни набират сила, а ние сме изпълнени с ентусиазъм и желание да се преборим с препятствията. Време е да запрятаме ръкави и да приведем в действие замисленото. Положението на Луната в Дева във вторник и сряда е подходящо за целта, защото вътрешното желание на човек е да получи реален резултат от действията си, да бъде рационален и да работи, да е прецизен и сръчен.

В четвъртък и петък Луната нараства във Везни. Вижда се все повече на хоризонта, утвърждава себе си, както и новите ни начинания. В четвъртък Меркурий влиза в Дева, собствения си знак, като същевременно се е отдалечил достатъчно от Слънцето, за да прояви своята природа. Умът и мисълта са аналитични и логични. Луната във Везни пък ще ни подтиква да търсим сътрудничество с други хора. Ззсилва се смоционалната потребност да прекарваме времето си с други хора и сме готови на компромиси, ако това ще запази отношенията. По това време Венера е в тригон с Плутон, което ще засилва желанието за трансформация в отношенията. Може би сте стигнали етап, на който искате задълбочаване? Или етап, на който сте осъзнали, че е време да поемете в нова посока?

В събота Луната минава в Скорпион и въпреки че нараства, сме по-склонни към вглъбяване в себе си и ставаме по-чувствителни. Засилва се тенденцията да приемаме казаното от другите прекалено лично и да го изживяваме на вътрешен план. Въпреки това се запазва вътрешната твърдост да следваме намеренията си, което ще помогне в развиването на новите начинания.

В неделя Луната е в квадрат на Слънцето, т.е. във фаза Първа четвърт. Преодолели сме най-трудния период, когато сме срещнали най-голяма съпротива при въвеждане на новостите в живота си. Символично семенцето, което сме посели, е пробило пръстта и се е подало над земята, както го обяснява Г. Герасимова. Първа четвърт е моментът на пробива. Помощ ще получим от въображението си, вдъхновението, визуалните изкуства, медитация, духовни занимания (Луната е в тригон с Нептун). Не на последно място, на този ден можем да отбележим празника Голяма Богородица, Мариите да почерпят 🙂

Източник: Герасимова, Г. Астрологични понеделници. https://www.facebook.com/IzdatelstvoBialoBratstvo/videos/?ref=page_internal

%d bloggers like this: