Меркурий в Дева

На 12 август Меркурий влиза в Дева. В този знак той е едновременно управител и в екзалтация. Венера и Марс преминаха в този знак по-рано. Сега освен желанията и действията, вече и умът и мисълта ще се изразяват по “Девишки”. Засилва се склонността да анализираме всичко в детайли, да сме прецизни, да планираме дейностите в подробности, да намираме рационални приложения на идеите. Периодът е добър и за търговията, занаятите, в дейностите, в които сме вложили сръчност и старание, гарантираме качество и сме загрижени за клиентите си.

Меркурий е директен и много бърз, ще премине през знака за 19 дни и на 31 август навлиза във Везни, където ще се задържи доста по-дълго. Докато е в Дева, са успешни покупки, преговори, комуникация, кратки пътувания, събиране и анализиране на информация, посредническа дейност, организация на мероприятия, обмен на идеи, дейности по интернет, проучвания, обучение в практико-приложни курсове.

От 17 август до пълнолунието на 22 август Меркурий е в съвпад с Марс, който е в тригон с Уран. Това ще ни даде енергия да реализираме замислите си и е силен период за осъществяване на начинанията. Възможна е неочаквана помощ или внезапно развитие на нещата в нова посока, което ще изиграе положителна роля. Нестандартно мислене или действие ще бъде само от полза. През същия период Слънцето в края на Лъв е в опозиция с Юпитер, който е в края на Водолей, което може да засили желанието да се покажем, да се изявим, да блеснем сред другите. Вероятно е да сме прекомерно оптимистични и желанията да надвишават способностите, особено за родените около 20-то число на февруари, май, август или ноември.

На 24 и 25 август Меркурий е в опозиция на Нептун и ясната и логична мисъл може да се обърква от силни емоции, въображение, илюзии. Добре е да внимаваме в преценките си през тези дни.

Между 25 и 27 август Меркурий е в тригон с Плутон в Козирог. Двете планети са били в съвпад в началото на януари, 2021. Ако тогава сте променили начина си на мислене или комуникация, би трябвало сега да се виждат плодовете на тази трансформация. Този аспект е забележим най-вече за хора, при които са чувствителни точки в хороскопа 24 градуса на Козирог, Риби, Овен, Телец, Рак, Дева, Везни, Скорпион.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s