Времена на промени

Времена на промени

Независимо дали ни харесва, или не, живеем във времена на промени. Не краткотрайни. И не, няма да се върне старото, независимо колко упорито си го чакаме…

През април 2021 се състоя конференция на OPA (Organization for Professional Astrology), на която редица лектори предложиха своите тълкувания на актуалните планетни влияния. Множеството аспекти на тежки планети в малък интервал от време бележи критични промени в обществото. Животът ни, какъвто го познаваме, никога няма да се върне. Може би някой все още очаква пандемията да премине и да се върне старото време. Независимо как ще се развие въпросната пандемия, старото няма да се върне.

Затварянето на обществата продължи прекалено дълго, толкова, че да промени нагласи, отношения, начин на мислене и начин на живот. Хората откриха например, че може да се работи и от дома и тази форма си има своите предимства. Шансът шефът Ви да се съгласи да работите от къщи преди пандемията не беше много висок. Сега самият щеф може би Ви кара да работите на хоум офис.

Но пандемията не е единственият фактор, допринасящ за промените, на които сме свидетели. Светът в близките години ще става все по-виртуален и дигитален, според мунданните астролози. Но в тази виртуалност е скрит и по-дълбок смисъл, именно отхвърлянето на монопола на големите структури. Зад виртуалната валута биткойн стои възможността хората да заемат пари и правят разплащания без да минават през банките, на които да се плащат огромни комисионни. Магическите думички са block chain economy, където всеки процес и действие са прозрачни, видими за всички.

Хората ще могат много по-лесно да бъдат наемани според своите компетентности без да се налага да работят за големи корпорации. AirBnb има печалби надхвърлящи мощни хотелски вериги при условие, че не притежава нито един недвижим имот. Uber придобива все по-широка популярност. Подобни решения ще виждаме все по-често. Големите компании и структури ще трябва или да се приспособят, или да се разпаднат.

Новото носи несигурност и това може да поражда страх. Но едновременно с това носи и вълнение, и възможности. А Вие как се чувствате по отношение на промените? Готови ли сте да поемете по един нов път или копнеете да влезете в обратно в коловозите, от които житейските обстоятелства Ви изтикаха?

Източници:

OPA. Organization for Professional Astrology. Astrology and the Great Awakening I. Virtual Conference. 2020.

OPA. Organization for Professional Astrology. Astrology and the Great Awakening II. Virtual Conference. 2021.

Стан и Никола. Не губи пари! Научи се да инвестираш! https://www.youtube.com/watch?v=-vjohX47UVY 2021.

%d bloggers like this: