Седмична прогноза, 6-12 септември

Седмична прогноза, 6-12 септември

Седмицата започва с последния ден от отиващия си вече лунен цикъл. Понеделник е ден за равносметка на отминалите 28 дни и за настройване към новото, което предстои. Луната е в Дева, което прави денят подходящ за разчистване и приключване на онези дребни неюа, за които все не намираме време.

Какво ще заложим за новия цикъл? Какво искаме да привлечем в живота си или да променим в себе си?

Новолунието е на 7 септември, вторник, в 03:52 ч. българско време. В продължение на 8 часа след този час (т.е. до 11:52 ч. българско време) човек може да напише какво желае и е готов да приеме в живота си, какво или кого иска да привлече. Обърнете внимание на фразата “готов да приеме в живота си”. Понякога се оказва, че вътрешно не сме готови наистина да приеме това, което мислим, че желаем. Денят на новолунието е ден за размисъл и поставяне на основите на новите неща, на засаждане на семенцето.

Новолунието този път ще бъде в 15-тия градус на Дева. За този градус Дейн Ръдиар пише в своята Астрологическа мандала: “Силата на корена дава красивото цвете. Новакът, който действа с решителност и кураж, следвайки стъпките на предците, получава символична награда от Братството, което е говото да го приеме, след като се е доказал на бойното поле, където е срещнал своето минало, което се опитва да блокира пътя му.” На мен ми звучи като чудесен момент за скъсване на нишките с миналото, което ни пречи и създаване на нови мисловни и житейски реалности.

По традиция, първите два дни след новолунието се посвещават на планиране. От четвъртък нататък започваме да действаме по новите планове. Това е първата фаза на Луната, когато сме изпълнени с ентусиазъм за новите промени, устремени и готови за действие. В зависимост от това къде в рождената карта попадат 14 градуса и 38 минути на Дева, можем да определим най-подходящата сфера за промени. От сряда до петък Луната е във Везни и нараства. Вътрешно сме по-склонни към компромиси в името на мира и разбирателството и имаме потребност от хармония в отношенията. Подхранващи маски и други разкрасителни процедури са подходящи в тези дни. Заниманията с естетика, красота, изкуство са успешни.

В събота Луната и Венера влизат в Скорпион, където и двете планети са слаби. През уикенда емоциите ще са силни и дълбоки, ще бъдем склонни да приемаме твърде лично всичко. Даже неволно казана реплика или нещо, което не е умишлено насочено към нас, може да ни обиди и да влоши отношенията.

Венера ще бъде в Скорпион от 11 септември до 7 октомври. Тя напусна собствения си знак Везни и влиза в знак, противоположен на нейната същност и се казва, че в Скорпион тя е в заточение. Какво означава това?

Освен Везни, Венера управлява и Телец, а Скорпион е точно срещу него в зодиакалния кръг. Докато за Телец са важни конкретните, материални и измерими неща, Скорпионът се потапя дълбоко в емоциите, мотивите, психиката. Венера, която се свързва с красотата, привлекателността, любовта, сега изразява тези сфери “по скорпионски”. Ще търсим дълбочина в чувствата и отношенията, сексуалните желания се засилват. Нуждата от емоционална сигурност може да доведе до желание за обсебване или ревност.

Цялата седмица по принцип е подходяща за операции, но е добре да се избягват операции на хранисмилателната система в понеделник и вторник, на бъбреците от сряда до петък и на половата система и дебелото черво през уикенда.

Подходящи дни за поливане на цветята са събота и неделя.

Източници:

2021 Ephemeris. https://cafeastrology.com/2021-ephemeris.html

Rudhyar, D. (1973) An Astrological Mandala. The Cycle of Transformations and its 360 Symbolic Phases. Vintage Books. New York.

%d bloggers like this: