Седмична прогноза, 13-19 септември

Седмична прогноза, 13-19 септември

Започваме седмицата с опозицията между Слънцето и Нептун. Възможно е в понеделник да ни е малко по-трудно да се фокусираме, да сме малко “отнесени” и замечтани, да насочим съзнанието си към по-духовни въпроси, което е добре, стига да не попречи на изпълнението на преките ни ежедневни задължения.

Луната през тази седмица е растяща и в понеделник и вторник е в Стрелец – знакът на оптимизма, авантюризма, но и мъдростта. Дава желание за приключения, нови усещания, пътувания, контакт с природата и животни. В комбинация с опозицията на Слънцето и Нептун, понеделник ще ни предостави много по-добри условия да развием философската си природа, отколкото да си измием чиниите и да свършим досадната домакинска работа, макар че Марс в Дева е подходящ точно за това – конкретна работа с конкретни резултати. През двата дни не е желателно да се правят операции на бедрата и кръвоносната система.

В сряда Марс влиза във Везни, където ще остане до 30 октомври. Планетата на войната не се чувства добре в миролюбивия знак на Везните. Той иска да действа, да се конкурира, да се изявява, а енергията на Везните го принуждава да прави компромиси, да се съобразява с интересите на другите. През този период действията са успешни, ако се вземат предвид различни перспективи и целта е постигане на хармония, а не налагане на собствените желания и подчинение на егото. Ключовата дума е взаимодействие, а не индивидуализъм. Погледнато от добрата страна, тази позиция на Марс дава постигането на съгласие при преговори, работа в екип, дипломатически отношения, компромиси и вземането на взаимно изгодни решения.

През следващите дни до 7 октомври има взаимна рецепция по знак между Венера и Марс – Марс е в знака на Венера, а Венера – в знака на Марс. Тези две планети по принцип се разглеждат като двойка, тъй като значенията им се допълват: Марс се интересува само от собствените си желания, Венера взаимодейства, той е твърд и устремен, тя е мека и колеблива. В момента всеки е в знака на другия. Венера е по-твърда от обикновено, макар че тази твърдост не е видима на повърхността, в Скорпион тя се изразява на вътрешен план. Но все пак е егоистична, подчиняваща се на собствените си страхове, а Марс от своя страна е по-мек и съобразяващ се от обикновено.

В сряда и четвъртък Луната е в Козирог. Време за поемане на задължения и отговорности, за структуриране на дейността, разпределяне на работата, целенасочено постигане на поставените задачи. Задълженията са по-важни от желанията. Дните са добри за админитративни дейности, посещение на различни държавни служби и инстанции. Подхранващи маски и грижа за кожата ще даде добри резултати. В тези дни в препоръчително да се избягва посещение при зъболекар, освен ако не е спешно, разбира се. Може да се обадят болежки в кости или стави. Дните са добри да тренираме издържливостта си, стига да не прекаляваме, защото сега е време преди всичко да събираме енергия.

В сряда Луната е в тригон с Уран, който ще донесе желание за свобода и развитие, но това трябва да става върху здрава основа. В четвъртък Луната е в съвпад с Плутон и тригон към Слънцето – ако през февруари сме започнали някакъв цикъл на трансформация, сега той дава своите плодове. Възможно е също да осъзнаем, че се нуждаем от промяна, че има неща в живота ни, които вече са изпълнили своите функции и можем да се сбогуваме с тях. Венера е в квадрат във Сатурн в четвъртък и петък – ще бъдем принудени да погледнем на отношенията си с другите реалистично и да поемем своите отговорности във връзките си. Ако сме се заблуждавали, може би сега ще слезем на земята. Сега е и моментът да осъзнаем, че за да можем наистина да задържим човека до себе си, е нужно да му дадем свобода. Обсебването и ревността могат да доведат до обратния резултат.

В петък и събота Луната е във Водолей и нарастваща. Вътрешният порив е към свобода, разчупване на оковите, бунтарство срещу старото. Да се избягват операции на подбедриците, глезените и кръвоносната система. Времето е подходящо за посещение на мероприятия, свързани с авиацията, транспорта, технологиите, електричеството, техниката. Възможни са внезапни смени на настроенията, избухване, вътрешна нервност и напрежение. Може да насочите енергията си в това да помогнете на някой друг, така и Вие ще се почувствате по-добре.

В неделя Луната е в Риби и прави тригон с Венера, а Меркурий и Юпитер също са в тригон. Чудесен ден за занимания с изкуство, благотворителност, за това да поставим другите над себе си. Ден, в който сме обзети от вдъхновение, подходящ и за духовни занимания. Усещането, че сме част от нещо по-голямо от нас, от Вселената. Подходящ ден за стартиране на съвместни дейности, посветени на спиритуално развитие. Ако например откривате сдружение с идеална цел, това може да стане днес. Денят е подходящ и за поличване на цветята, както и за подхранващи и оздравителни процедури на стъпалата, но операции на стъпалата да се избягват днес.

%d bloggers like this: