Слънце във Везни

Слънцето е центърът на нашата планетна система, нашата звезда, нашият източник на светлина и топлина. Неговото положение в рождената ни карта показва какво е предназначението ни в света.

На 23 септември Слънцето влезе в знака Везни. Според традиционната астрология, Слънцето е в слаба позиция в този знак, тъй като това е знакът на неговото падение, но психологическата и еволюционната астрология не отдават толкова голямо значение на този факт.

Родените под знака на Везните са насочени към взаимодействие с партньори, както лични, така и делови. Те са родени дипломати. Умеят да видят и разберат различни гледни точки, както и да намерят решение, което да е добро за всички. За да постигнат мир и хармония, са готови да правят компромис със собствените си желания, което ги кара да изглеждат слаби и безволеви в очите на другите.

Един друг поглед към това положение е, че тези хора ще бъдат поставяни в условия на конфликти, за да оценят стойността на мира и разбирателството и по този начин да бъдат мотивирани да развият вродените си таланти на помирители и балансьори.

Везните са вторият въздушен знак след Близнаците в зодиакалния кръг. И докато за Близнаците е важно общуването само по себе си, Везните са активни в използване на уменията си за общуване за създаване и поддържане на тесни контакти със своите партньори. Предизвикателство могат да бъдат тяхната нерешителност и колебливост – виждайки различните перспективи, на тях може да им е трудно да изберат страна. Важно уточнение тук е, че Везните ценят изключително много справедливостта и се стремят към нея.

Везните се управляват от Венера, което им дава склонности към естетика, красота, изкуство, дизайн, чувствителност към хармонията и прекрасното.

Престоят на Слънцето във Везни (до 23 октомври включително) носи желание за постигане на споразумения, насоченост към партньорства, силно време за дипломатически дейности, за достигане до справедливи решения, както и за всички дейности, свързани с красота, естетика, изкуства.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s