Седмична прогноза, 27/9 – 3/10

Седмична прогноза, 27/9 – 3/10

Седмицата започва със стационарен Меркурий – в понеделник той “е спрял”, гледано от Земята, за да започне ретроградното си движение от вторник. Меркурий върви към долен съвпад със Слънцето, което означава, че на 8 октомври Меркурий ще бъде между Слънцето и Земята, т.е. в най-близката си точка до Земята. Така той ще ни предава Слънчевата енергия и комуникацията ще бъде подсилена от лъчите на Слънцето. На 19 октомври Меркурий става директен отново.

Имаме три планети във Везни – Слънцето, Меркурий и Марс. Като прибавим към тях Юпитер и Сатурн във Водолей, може да се каже, че основната енергия идва от въздушните знаци, което подчертава склонността към умствени и интелектуални дейности и комуникация. Най-подсилено е това влияние в понеделник и вторник, когато Луната е в третия въздушен знак – Близнаци.

В сряда и четвъртък Луната е в собствения си знак – Рак. Възможно е в сряда силни емоции да ни подтикнат към остра реакция, което може да влоши разбирателството. В четвъртък сме уязвими и екстремно чувствителни. Важно е да не приемаме нещата лично и да се стремим да сме спокойни. Стомахът е активен тези дни, внимавайте с храната. Дните са подходящи за поливане на цветята.

От петък до неделя Луната е в Лъв. В петък е възможно да ни се наложи да поемем отговорност или да ни натоварят със задачи и това да ни разстрои. Можем да си помогнем сами, ако съзнателно насочим усилията си и използваме талантите си да свършим работата и да усетим задоволството от резултата, вместо да се потопим в негативните емоции. В събота имаме шанс да задълбочим връзката си, но подсъзнателно се стремим да запазим свободата си и трябва да решим какво точно искаме.

Цялата седмица е подходяща за операции, но в понеделник и вторник е добре да избягваме тези на дихателната и нервната система, в сряда и четвъртък – на гърди и стомах, в петък и през уикенда – на сърцето и гърба.

%d bloggers like this: