Седмична прогноза, 18-24/10

Започваме седмицата динамично, с растяща Луна в Овен през първите три дни, които са подходящи за действие, реализиране на проектите ни, псотигане на резултати. Избягвайте умственото претоварване и стреса, както и операции на главата. След като Плутон и Сатурн станаха директни по-рано през месеца, това ще направят и Меркурий и Юпитер във вторник. Така оставаме само с две ретроградни планети – Уран и Непрун, които ще сменят посоката си на движение след няколко месеца. Останалите планети сега изразяват по-свободно енергията си.

Все още Слънцето и Марс са в кварат с Плутон. И Слънцето, и Марс представляват жизнена енергия, мъжкият принцип, активността в нас. Ще имаме енергия да осъществяваме замислите си, и да преборим вероятни препятствия, което на свой ред може да доведе до трасформации в живота ни. Това е по-вероятно да се случи, ако сте родени около 17-18 януари, април, юли или октомври, както и ако чувствителни точки в хороскопа Ви попадат в 26 градуса на Овен, Рак, Везни или Козирог.

В сряда вечерта е пълнолунието (17:57 ч. българско време). Луната застава в опозиция на Слънцето и Марс и също прави квадрат към Плутон. Така четирите небесни тела образуват тау квадрат (в червено на картинката по-долу), по който ще се генерира енергия и напрежение. Сега се виждат резултатите от започнатите по новолуние начинания, които имат потенциала да доведат до значителни промени, ако сме съумели да канализираме енергията.

След точния час на пълнолунието може да напишете на лист всичко, от което искате да се отървете, след което да изгорите листа, визуализирайки как всичко написано си отива от живота Ви.

Известно е, че пълнолунието прави емоциите много интензивни, а с Луна в Овен ги изразяваме по-експлозивно и рязко. Ако емоциите са позитивни, всичко е ок, но е важно съзнателно да се контролираме, ако изпитаме например огорчение, яд, гняв и да задържим реакцията до утрешния ден, когато Луната влиза в спокойния Телец.

В знака на своята екзалтация (Телец) Луната ще бъде в четвъртък и петък. Време за спокойствие, изкуство, плодотворни усилия, сговор, домашни печива или консерви. Гърлото е уязвима зона, вземете мерки, ако сте податливи на настинки. 20 капки клеева тинктура, разтворени в чаша вода сутрин на гладно могат да свършат чудеса, стига да не сте алергични към някоя от съставките. У дома от години така се предпазваме от сезонните болести през есента и зимата.

В събота и неделя Луната е в Близнаци, събуждайки любопитството ни към света и желанието за срещи и общуване, а може и пазаруване. Разпускането от делничните дни тази седмица изглежда ще е в компания. Ще бъдем в състояние да свършим 1001 неща едновременно, стига да решим. Тъй като Луната вече е намаляваща, времето е подходящо за разчистване и изхвърляне на ненужни неща. Отслабени през двата дни са дихателната система, нервната система, ръцете и раменете.

Като цяло седмицата не е благоприятна за операции, особено на описаните слаби части от тялото през съoтветните дни. Внимавайте с физическите усилия и с психическото напрежение, защото пълната Луна способства за лесна загуба на енергия, било то физическа, психическа или емоционална.

%d bloggers like this: