Слънце в Скорпион

Scorpio Royalty Free Vector Image - VectorStock

Скорпион е воден неподвижен знак. Може би звучи странно, но водата е най-мощната от четирите стихии (огън, земя, въздух, вода). За нея Лао Дзъ казва в Дао Дъ Дзин:

В света няма нищо по-меко,

по-нежно от водата.

Тя е непобедима. 

Тя няма равно на себе си.

Тази непобедима същност Скорпионът крие дълбоко в себе си. Той е изтъкан от емоции, които обаче преживява на вътрешен план. Като представител на неподвижната модалност, неговата функция е да осигурява устойчивост, да бъде непоклатим, въпреки бурите, които бушуват в него.

Скорпионът олицетворява пасивният принцип на ин енергията. Неговата сила не е в това да бъде инициатор или да вдъхновява другите, а в това да подпомага, подхранва, запазва, отглежда, да се грижи. В стремежа си да опази една връзка той може да стане ревнив, подозрителен и обсебващ. Причината е, че се чувства несигурен, а сигурността е изключително важна за него. Ако смятате да се позабавлявате с неангажираща връзка, сменете човека.

Скорпионът е много чувствителен към отношенията с хора, които е приел в сърцето си, независимо дали са приятели или любими. Лоялността и верността не са само думи и ако се почувства предаден, това го наранява дълбоко и ще му бъде много трудно да прости. И понеже приема нещата толкова сериозно, той е в състояние да помни с години и да чака удобен случай, за да нарани предателя. При това ще изчисли така нещата, че ефектът да бъде максимален.

За верните си приятели обаче е готов на всичко. Това е човекът, на когото можете да се обадите в 2 ч. през нощта и той ще дойде да Ви помогне или утеши.

Скорпионите са изключително проницателни. Независимо какво им казвате, те знаят какво се крие под повърхността, защото това е тяхната територия – скритото, мотивите, факторите, които са причина за видимите явления. Това ги прави много добри следователи и криминолози, както и психолози и добри в социалните науки.

Една невероятна способност на Скорпиона e да се трансформира. През живота си тези хора минават през истински кризи, преживяват много болка, но след всеки срив те имат силата да се изправят и да започнат наново от нулата. Интензивните им емоционални преживявания и болка ги каляват и изграждат характера им.

Така, както Скорпионът се свързва с елиминирането на всичко ненужно в живота си, по аналогия, този знак отговаря и за елиминирането на ненужните вещества в тялото и затова се асоциира с дебелото черво. В дома се асоциира с канализацията, т.е. отново елиминирането на отработените ресурси.

На физически план Скорпионът има още една функция – отговаря за репродуктивната система и се причислява към плодовитите знаци. От една страна, това е въплъщение на ин принципа, свързан с опазването и отглеждането на потомство. От друга, символизира и новото начало, въплъщавайки истината, че всеки край или криза е всъщност ново начало.