Новолуние, 2021 11 04

В 23:15 ч. българско време в четвъртък, 4/11, настъпва новолунието в Скорпион.

Това новолуние ще бъде малко по-различно от другите. Не само защото е в знака на трансформацията Скорпион, а и заради намесата на Сатурн и Уран. Слънцето и Луната в Скорпион са в точна опозиция на Уран, а двата края на опозицията отправят квадрати към Сатурн, както се вижда на картинката по-долу.

Ролята на новолунието в случая е, че то активира енергиите на двете планети, а внася и “гориво в пожара”. Противопоставянето на огнената природа на Слънцето с електрическата природа на Уран и намесата на Луната има потенциала да доведе до взривоподобно изразяване на емоциите, съзнанието и волята. От тази гледна точка, е препоръчително от 3 до 6 ноември да се опитвате максимално да сте спокойни и даже ако другите около Вас избухват, да не се поддавате. Вероятно е да усещаме вътрешно напрежение. Може да се разреди в работа или спорт, но се пазете от травми!

Квадратът между Сатурн и Уран започна доста по-рано през годината, носейки напрежението между желанието на властта за налагане на ред и отпора на хората срещу неадекватния начин за установяването на този ред в обществото, според Остин Копок (https://www.youtube.com/watch?v=5olzJ1sFm3A). Първият квадрат между двете планети беше през февруари, вторият – през юни, а в края на декември е третият. Да се надяваме, че след неговото преминаване ще се уталожи и тона на противопоставяне.

Новолунието винаги носи потенциала да внесете нещо ново в живота си. С помощта на опозицията от Уран, и като се има предвид, че Скорпион е знакът на кризите и трансформациите, според мен това новолуние е много подходящо за категорично скъсване с нефункциониращи модели и изграждането на нови. В коя сфера от живота това ще стане, зависи от това в кой дом от наталната Ви карта попадат 12/13 градуса на Скорпион. Алтернативно, определете сферата с помощта на вътрешния си компас – Вашата интуиция.

Според Астрологичната мандала на Дейн Ръдиар, 13-тия градус на Скорпион се свързва със способността човек да прави връзка между неща, които на пръв поглед не са свързани едно с друго, като при това се опира както на анализа на фактите, така и на своята интуиция. За постигането на успех се изискват инициативност, изобретателност и внимание.

По-забележимо напрежението от това новолуние ще Ви повлияе, ако имате в рождената си карта важни точки или планети в 12-13 градуса на неподвижните знаци – Телец, Лъв, Скорпион или Водолей.

Непосредствено след новолунието Меркурий и Венера сменят своите знаци – Меркурий преминава в Скорпион, а Венера – в Козирог. Тези промени биха могли да сочат промяна в обстоятелствата около Вас или вътрешната Ви нагласа по отношение на поставените цели.

Източници:

Rudhyar, D. (1973). An Astrological Mandala: the cycle of transformation and its 360-degree symbolic phases. Vintage Books. New York. USA.

November Astrology Forecast 2021: Mars Square Saturn + Taurus Eclipse. The Astrology Podcast. https://www.youtube.com/watch?v=5olzJ1sFm3A 2021-10-31

%d bloggers like this: