Меркурий в Скорпион и Венера в Козирог

На 5-6 ноември, почти едновременно, две планети сменят знака си. Планетата на комуникациите и търговията Меркурий преминава в сдържания, подозрителен и задълбочен знак Скорпион, където ще остане само 20 дни и на 26 декември влиза в Стрелец. Венера пък напуска Стрелеца и влиза в Козирог, знака на нейното заточение. Тя ще се задържи в новия си знак по-дълго – чак до 6 март, като между 20 декември и 29 януари ще бъде ретроградна.

През краткия си престой в Скорпион Меркурий ще ни даде една по-задълбочена и проницателна мисъл, способност да разбираме скритите на пръв поглед неща. От друга страна, мисленето и комуникацията ще бъдат повлияни от емоциите. Това може в добрата си светлина да ни даде желание да говорим страстно, но също така е възможно да бъдем обзети от желание да сме язвителни и да обиждаме, ако някой ни ядоса. В последния случай е добре да сдържим реакцията си и да изчакаме. Ако например напишете гневен мейл, не го изпращайте, а оставете това за следващия ден. Препрочетете го, след като се събудите, и тогава преценете дали да го изпратите във вида, в който сте го написали, съветва Крис Бренан (https://www.youtube.com/watch?v=5olzJ1sFm3A). Това е особено важно между 7 и 16 ноември, когато Меркурий съвпада с Марс и двете планети са в квадрат със Сатурн, а веднага след това Меркурий, последван от Марс, минава в опозиция на Уран. Тези аспекти очертават дух на противопоставяне и напрежение, в думите и действията. Медитация може да помогне за успокояване и постигане на баланс. Алтернативно средство е движението, било като спорт или разходка.

Вероятно е през престоя на Меркурий в Скорпион да запомняме информация по-лесно, както и по-лесно да правим връзка с предишна информация по темата, която ни занимава. По-лесно сработва въображението, отколкото аналитичната мисъл. Наблюдава се и склонност човек да не казва открито това, което иска, а като че ли да чака тези, с които комуникира, да се сетят какво иска и има предвид.

Планетата на любовта и хармонията Венера не се чувства добре в структурирания и материален Козирог. Дава тенденция отношенията да се поставят на по-формална основа, с поемане на отговорност, разпределяне на задълженията, а може би и пренебрегване на чувствата в името на брака например. Положението може да даде желание да ценим повече материалните, отколкото емоционалните изражения на любовта и в отношенията. Положението дава също склонност да предпочитаме и харесваме неща, които са се доказали във времето, както и такива, които са по-практични.

Като цяло периодът е по-добър за служебни отношения и обучение, отколкото за лични отношения. С доста внимание трябва да се подходи към напрежението, предизвикано от аспектите през идните дни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s