Седмична прогноза, 8 -14 ноември

white ceramic mug on brown wooden table

След наситената с астрологични събития птърва седмица на ноември, ни очаква една почти скучна в астрологически смисъл седмица. Единственото небесно тяло от хороскопа, менящо позицията си по знак, е Луната. Има обаче интересни аспекти, на които си струва да се обърне внимание.

През седмицата Луната е нарастваща и далече от пълнолуние, което предполага, че като цяло периодът е добър за операции. Все пак, при възможност, избягвайте хирургически интервенции, свързани с кости и стави в понеделник и вторник. Посещение при зъболекар по-добре отложете за друг ден. В сряда, четвъртък и петък избягвайте операции, свързани с подбедриците и кръвообращението, в събота и неделя – хирургически намеси, свързани със стъпалата.

Основен фон на цялата седмица са два напрегнати аспекта, а именно квадрат между Марс и Меркурий, от една страна, и Сатурн, от друга, както и квадрат между Слънцето и Юпитер. Първият аспект предполага, че когато човек усеща ограничения в действията си и принудително налагане на задължения, това може да провокира гневна реакция, която да се изрази чрез язвителни думи. Вторият аспект задава получаването на одобрение от обкръжението ни като мотивация за нашите постъпки. Трети аспект е тригонът на Слънцето към Нептун, който засилва въображението, чувствителността и емшатията, интуицията и желанието да направим нещо за другите.

Луната в понеделник е в съвпад с Венера в Козирог, като двете планети са в секстил със съвпада на Меркурий и Марс (виж картинката). Това положение определя добри условия за успех в служебните дела, администрацията, структурирането на работата, изпълнение на задълженията ни. Умът работи бързо, има единство на нуждите и желанията, а притежаваме и енергията да изпълним това, към което се стремим!

Във вторник Луната, все още в Козирог, се приближава към Плутон и прави секстил към Слънцето и Нептун. Ще постигаме резултати по-скоро разчитайки на интуицията, отколкото на разума си. Насочването на енергия към делови дейности вероятно ще е по-успешно, отколкото към лични отношения, тъй като изразяването на емоциите днес е затруднено.

В сряда Луната влиза във Водолей и в съвпад със Сатурн, активирайки по отзи начин квадратът му с Марс и Меркурий. Принудителното ограничаване на желания и действия създава предпоставки за напрежение. Ако принципно сте склонни към депресивни настроения, енергиите на днешния ден може да засилят тази тенденция. Вземете мерки съзнателно да отстраните риска. Ако все пак се поддадете и изпаднете в “дупка”, знайте, че това състояние е преходно и, тъй като Луната се движи бързо, е въпрос на няколко часа, за да смени тя позицията си и влиянието да отмине.

В четвъртък Луната преминава от Сатурн към Юпитер, и двата описани по-горе квадрата са активни. Все пак Луната, преминава от “голямото зло” към “голямото щастие”, така че емоционално ще ни олекне в известна степен. Ако се насочим към бъдещи проекти и подходим нестандартно, ще можем да впрегнем енергията, генерирана от квадратите, в нещо полезно.

В петък през деня Луната преминава от Водолей в Риби, където се чувства по-добре. Можем да продължим с плановете и дейностите от четвъртък, разчитайки на интуицията си и вярата, че нещата винаги се нареждат по най-добрия за нас начин.

През уикенда Луната е в Риби, смесвайки хармонично енергиите на Слънцето, Уран и Нептун – вдъхновение, устрем към бъдещето, общуване с приятните ни хора, емоционално подпомагане на другите, занимания с духовни въпроси. В чисто практически план, дните са подходящи за бани на стъпалата и поливане на цветята. На този прекрасен фон, Меркурий и Марс влизат в опозиция с Уран, пренасяйки и напрежението от квадрата със Сатурн. Има вероятност събраното напрежение от наложените ограничения да се отприщи и въздухът да се изпълни с електричество. През следващата седмица се очаква разреждането на този заряд.

%d bloggers like this: