Седмична прогноза 15-21 ноември

lunar eclipse

Най-значимото събитие през седмицата ще бъде частичното лунно затъмнение на 18-19 ноември (четвъртък / петък), което ще може да се наблюдава от Северна Америка, по-голямата част от Европа и част от Азия.

Това е второто, и последно за тази година Лунно затъмнение, първото беше на 25-26 май. Лунните затъмнения се случват при пълнолуние, когато Земята е между Луната и Слънцето (виж картинката по-долу) и пречи на Слънцето да освети Луната. Точното време на това пълнолуние е 10:59 ч. българско време на 19-ти ноември.

Източник: https://spaceplace.nasa.gov/eclipses/en/ 2021-11-15

Затъмненията имат своето значение и роля в астрологията, както и в митологията, а историята познава случаи, в които астролози са били прогонвани, ако не са предупреждавали навреме хората за затъмнения и народът е бил обзет от паника. Повече за слънчевите и лунни затъмнения може да научите от лекцията, посветена на тази тема, която ще изнеса в петък, 19-ти ноември. Заповядайте!

През седмицата операциите не са желателни, поради близостта на Луната до позицията на пълнолуние. Все пак, ако са наложителни, избягвайте, по възможност, те да са свързани с главата през понеделник и вторник, с гърлото в сряда, четвъртък и петък и с ръце, рамене, дихателна и нервна система през уикенда.

В понеделник и вторник Луната е нарастваща в Овен. Имаме настройка да действаме и постигаме целите си. Във вторник Марс застава в точна опозиция на Уран, а Слънцето е в квадрат в Нептун. Тези аспекти предразполагат към склонност към объркване и рязко противопоставяне, а положението на Луната в Овен ще ни подтиква към бързи емоционални реакции. Опитайте се да не се поддавате на емоции и да се доверявате на факти, а не на мнения, за да се избегне излишно напрежение. Главата се активизира в тези дни и психическото претоварване може да доведе до главоболие или високо кръвно. Опозицията между Марс и Уран ще действа напрягащо през цялата седмица най-вече при хората, които имат в рождената си карта чувствителни точки в 12-14 градуса на Телец, Лъв, Скорпион или Водолей.

От сряда до петък Луната е в Телец, където е в екзалтация. В сряда все още действат описаните по-горе аспекти, но преходът на Луната в Телец дава една идея спокойствие и шанс да реагираме по-трезво на ситуациите около нас. В сряда Луната прави квадрат със Сатурн и е възможно да се наложи да поемаме отговорности или да изпитваме ограничения, което да ни натовари емоционално. Занимания с градинарство или готвене може да ни помогнат да разпуснем напрежението. В четвъртък Луната съвпада с Уран и засилва верноятността от внезапни изгубхвания и експлозивно отприщване на енергия. В петък сутринта е пълнолунието, т.е. частичното лунно затъмнение. По възможност избягвайте стреса, особено ако имате проблеми с щитовидната жлеза, хормоналния баланс или обмяната на веществата. През тези дни може да Ви се услажда хубавата храна, но не прекалявайте!

Събота и неделя са благоприятни за срещи с приятели, непосредствено общуване, интелектуални занимания, както и разнообразни дейности за почивка и релакс (не домакинска работа). След напрежението през седмицата е време да си починете и да отпуснете нервната система.

%d bloggers like this: