На небето от 22 до 28 ноември

pine trees by lake in forest against sky

Още в понеделник Слънцето преминава от Скорпион в Стрелец. Стаеното напрежение и стремеж към сигурност на Скорпиона отстъпва място на винаги готовия за приключения и оптимистичен Стрелец. Иначе казано, настъпва известно разведряване в обстановката. Допълнителен бонус е секстилът между Венера и Марс, който ще продължи цялата седмица. Марс е силен и ни дава енергията, за да изпълним желанията си, подвластни на Венера, както и да постигнем / поддържаме целите си в личните отношения. Луната пък влиза в Рак и ни прави емоционални, романтични и мечтателни.

Във вторник и сряда Луната е все още в собствения си знак Рак. Във вторник тя влиза в тригон с Марс в Скорпион и Нептун в Риби, засилвайки енергията на водата. Това ни дава повишена чувствителност, но и засилва въображението, интуицията, нашата емпатичност и връзката с емоциите ни. Интуитивните действия може да са по-успешни от рационалните, особено ако Марс е във воден знак и в наталната Ви карта.

През първите три дни от седмицата бъдете внимателни с диетата, особено ако имате чувствителен стомах, защото той се активизира. Същевременно, избягвайте операции или други медицински дейности, свързани с гърдите или стомаха, като ендоскопии например. Дните са подходящи за поличване на цветята.

В четвъртък и петък Луната е в Лъв. Тъй като е и намаляваща, тези дни са подходящи за подстригване на косата. В четвъртък е възможно е да се наложи да поемем отговорности или задължения, които не сме планирали, и това да ни напрегне емоционално. В този ден Меркурий преминава от Скорпион в Стрелец и дава една по-философска настройка на ума ни. Ще се чувстваме заредени с енергия от положението на двете светила в огнени знаци и ще бъдем в състояние да се справим със задачите си. В петък е възможно да сме прекалено оптимистично настроени и недооценяване на някаква ситуация да обърка действията ни. Не се препоръчват операции на сърце и гръб.

През уикенда Луната е в Дева и ни дава чудесна възможност да свършим малко домакинска работа, да разчистим нещата, които се каним да изхвърлим или подредим от седмици, но все не намираме време за тях. Тези дни са подходящи за подстригване на косата, грижи за здравето, работа в градината, шиене, гладене, приготвяне на консерви за зимата и подобни дейности. Избягвайте операции на тънките черва.

%d bloggers like this: