Нова Луна на 2 март 2022

Странно е това новолуние, с планетите строени в три редици.

Съвпадът на Венера и Марс продължава необичайно дълго време. Първо Венера беше ретроградна, обърна движението си в директно и докато беше още бавна, Марс я настигна в средата на януари и подеха един танц заедно, като Марс е преди Венера през цялото време с по-малко от градус отстояние. Венера по принцип е по-бърза, но й трябваше време да набере скорост след своята ретроградност. Тя настига Марс на 7 март, (в понеделник), когато двете планети ще влязат заедно във Водолей.

Точно в момента те са в съвпад и с Плутон в Козирог. Марс е с най-силен статус от трите планети, тъй като е в екзалтация в Козирог. От древни времена Марс се свързва с война. Плутон пък се свързва с големи групи от хора. Венера е слаба, тъй като е в падение, и не може да направи много.

Описаният стелиум се активира и от новолунието. То, от своя страна, също е специално. Слънцето и Луната съвпадат в 13тия градус на Риби, като същевременно са в съвпад и с Юпитер. В своята Астрологическа мандала Дейн Ръдиар описва този градус по следния начин:

“Древен меч, използван в много битки, е изложен в музея. Използвайки своята воля ефикасно, посветеният може да стане символ на кураж за всички, които го следват”.

Тълкуване: “Силата на волята е най-мощното духовно оръжие и нейното непоколебимо прилагане показва стойността на индивида. Нужно е да се използва волята, за да се посрещнат важни предизвикателства, както на вътрешен план, така и от външни обстоятелства. Подчертава се силата на индивида за постигане на успех в обществени процеси, в които той участва активно. Тази сила на волята, която се проявява на спиритуално ниво, е всъщност Божията воля, проявяваща се чрез отделния човек в конкретната ситуация.” (свободен превод)

Описаното значение на сабианския символ (мандалата), заедно със съвпада на Марс и Плутон, отключват налагането на волята със сила, в голям мащаб. И тъй като не можем да повлияем на световните събития, да видим как това влияние може да се използва на индивидуален план.

Вижте къде, в кой дом, попада новолунието, както и съвпада на Венера, Марс и Плутон, както и какви аспекти сключват с наталните планети. В тези сфери ще можете да заложите промени, водещи до трансформация в живота Ви, ако проявите сила на волята в първоначалния период след въвеждане на промените. Съвпадът на Меркурий и Сатурн във Водолей дава мисъл, насочена към бъдещето и промените, която същевременно е структурирана и прагматична, т.е. какво конкретно да се направи, за да се постигнат поставените цели и желания. Успех!

%d bloggers like this: