Хибридното правителство на България 6/6/2023

Първото редовно правителство на републиката, излъчено след 2 години политическа криза, изглежда така:

Правителство на Република България, 6 юни 2023 г., 15:43 София

Правителството беше създадено след договорки между ПП/ДБ и Герб/СДС, като премиерите акад. Николай Денков и Мария Габриел ще се сменят на ротационен принцип. Интересно е, че картата описва добре тази особеност. Слънцето (премиерът) е в Близнаци – двоен знак, и отговаря символично на идеята за двама премиери. Положението му в 9 дом отразява факта, че единият премиер е от академичните среди, а другият е дошъл от чужбина. Слънцето е слабо есенциално (в перегрин) и акцедентално (бавно) – нямат нужните качества, зависими са от господаря на 9 дом, т.е. от чужбина.

Самото правителство се описва символично от Венера. Венера е в перегрин, но е ъглова в 10 дом – правителството няма нужните качества, но е издигнато поради стечението на обстоятелствата. Венера в Лъв държи на имиджа, но Лъв е също и безплоден знак, така че ще видим какво ще роди. Венера е в партил опозиция на Плутон (трансформация). Ще трябва да се изправят срещу криза и да се трансформират, за да си запазят положението и в този стремеж може да са безогледни в средствата, които използват. Съпротивата срещу промените ще руши имиджа им. Тъй като Венера е господар едновременно на 1 (изявата) и 8 дом (смъртта), правителството може да е причина за собствената си гибел.

Напрежение между правителството и съдебната система. Интересно изглежда, че правителството ще направи отстъпки пред съдебната система, може би ще направят промени, искани от работещите там.

Ще има голяма борба да си оправят имиджа – Марс в 10 дом. Положението на Марс показва също разправии, кавги, конкуренция, агресия и това може да подкопае основите (Марс е в куинконс със Сатурн, господар на 4 дом).

Народът (Луната) е в дъното на картата, в заточение. Положението на хората не е добро. Би могло да се тълкува и като че положението на народа е дълбоката причина за съствянето на правителството, дано да е така.

Очаквам напрежение с партньорите по отношение на образователната система, социалните дейности, отношенията със съседните държави. Може и взаимно да се атакуват чрез медиите или да се наложи правителството да устоява на атаките на медиите.

Сатурн като господар на 4 дом указва устоите на новоизбраното правителство. Има минимални достойнства (управител на декан), от друга страна е есенциално най-силната планета в цялата карта. Луната на ИЦ показва промениливост и разклаща стабилността.

Сатурн в 5 дом намалява раждаемостта и налага ограничения на всичко, символично родено от правителството. Трудности в отношенията с чужди дипломати.

Развиването на човечност, грижа за онеправданите, инвалидите, хората на социални помощи, работниците, проявята на състрадателност и развиване на социални програми от страна на правителството, ако изберат този път, ще помогне и на имиджа им – опозицията между Венера и плутон се разрежда през Нептун в 6 дом.

Възможна е промяна или нововъведение в данъчната политика, което да облекчи хората. Алтернативно, подобряване на технологичното обслужване при събирането на данъци и такси може да свърши същата работа (тригон между Луната и Уран в 8 дом).

Парс Фортуна не се вижда на картата, но е в 8 дом, на 17 градуса в Телец – нямат особено силен импулс за успех, а и липсва (или е слаба) подкрепата от обстоятелствата, т.е. късмет, който може да ги изведе напред.

Източници: https://www.skyscript.co.uk/books.html#ah

Ⓒ Katya Stoeva, 2023

One thought on “Хибридното правителство на България 6/6/2023

  1. алабализми и тъпизми на мах

Leave a comment