Новолунието – пречистване на душата

Вярва се, че денят преди и този след новолунието се владеят от тъмните сили и всяко начинание, захванато през тези дни, е обречено на неуспех.

Двадесет и четири часа преди и толкова след точния час на новолунието е времето, през което Луната не се вижда. Тя е толкова близо до Слънцето, че заедно с него преминава през небосклона и светлинатата му я скрива от погледа ни.

Когато една планета е в съвпад със Слънцето, древните астролози казват, че тя е изгорена. Луната, преминавайки през Слънцето, символично всеки месец изгаря, но заедно с това и се зарежда с енергия и светлина за новия си цикъл.

Слънцето предствлява нашето съзнание, воля, предназначение в света. Луната представлява нашето подсъзнание, импулси, вътрешни потребности, навици, нуждата ни от емоциноално подхранване и как ние го даваме на другите. Съвпадът на двете светила по новолуние е момент, в който техните енергии се сливат: съзнание и подсъзнание, предназначението ни в света и вътрешните ни потребности, волята и навиците. Това е момент, в който можем да осъзнаем скритите в подсъзнанието ни потребности, копнежи, терзания, емоционални блокажи. Нужно е само да отделим време и да се обърнем към себе си. “Тъмните дни”, които венчаят с неуспех дейностите в материалния свят, ни дават възможност да работим на вътрешен план. Тъмнината във видимия свят е покана да се обърнем към невидимия. Не случайно тъмнина, вътрешно, усещания, Луна имат общ принцип – изразяват ин тип енергия. Така, както Слънце, светлина, действие, активност изразяват ян тип енергия. По новолуние двата типа енергия се срещат и образуват монадата. А от нея, според И Дзин, произхождат десетте хилади неща. Иначе казано, това е потенциала да проявим във видимия свят своите намерения.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-5.png Източник: https://beolin.club/11447-risunki-karandashom-in-jan.html

В часовете преди момента на новолунието можем да запитаме себе си кои наши нагласи и спомени са причина за деструктивно поведение и да вземем съзнателно решение да се разделим с тях, да ги дадем на Слънцето да ги “изгори”.

В часовете след момента на новолунието можем да изразим намерения, свързани с новия цикъл. Това е времето, популярно като “писане на желания”. Желанията ни може да са свързани с материалния свят и това само по себе си не е лошо, защото материален е света, в който живеем. Но можем и да отправим намерения, свързани с духовната ни реализация. С използването на потенциала ни за осъществяването на предназначението ни в настоящото прераждане. А когато вървим в тази посока, Вселената гарантирано ще ни подкрепя. Успех!

© Катя Стоева 2023

Leave a comment